Bedste danske kunstnere

Faderen af dansk design

Finn Juhl betragtes somfinn-juhl faderen til det danske design, og han blev verdensberømt efter at han designede Formynderskabsrådets sal, som er den mest benyttede mødesal i FN-bygningen i New York. Han designede salen, da han var 38 år gammel, hvor han tegnede hele rummet. Salen i FN-bygningen bliver besøgt hvert år af mere end 400.000 turister. Finn Juhl demonstrerede helt generelt en individualistisk tilgang, når han designede sine stole med et tiltalende, funktionelt look.

Danmark har dog meget mere at tilbyde de besøgende end blot Finn Juhl. Det kan blandt andet nævnes, at den største samling af danske moderne møbeldesigns fra 1940 til 1960 findes på Trapholt Museum.

Bæredygtighed

Dansk design er kendt for dens bæredygtighed og fine håndværk. Danske designere skaber produkter, som er langtidsholdbare og af unik kvalitet. De prøver at reducere deres CO-udledning ved at reducere deres brug af giftige kemikalier.

Thorvald Bindesbøll

Den tidligste danske designer, Thorvald Bindesbøll, har bidraget til design inden for keramik, smykker, bogbinding, sølv og møbler, siden 1860. I resten af verden er han dog kendt for at skabe logoet for Carlsberg i 1904, som stadig bliver brugt i dag.

Verner Panton

Verner Panton betragetes som en af Danmarks mest indflydelsesrige møbel- og indretningsarkitekter. I løbet af sin karriere, skabte han innovative og futuristiske designs, specielt i materialer som plast i levende farver. Hans mest kendte møbel modeller er stadig i produktion.

Han var en erfaren kunstner fra Odense, som studerede på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. I de første par år af sin karriere arbejdede han med Arne Jacobsen, en anden dansk arkitekt og møbeldesigner. Det viste sig dog, at han hellere ville starte sit eget design og sin egen tegnestue. Derefter blev han kendt for sine forslag.

I dag er der større fokus på design i Danmark, da den danske regering har taget initiativ, der har til formål at genoprette Danmark til den internationale design elite. Design industrien kan have en stor rolle i økonomien, hvis Danmark kommer op i den internationale design elite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *