Dansk kunst og design museum

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kuns1024px-interior_-_statens_museum_for_kunst_-_dsc08266t, der også er kendt som SMK, ligger midt i Københavns Centrum. Museet har kollektioner fra det 14. århundrede frem til i dag. De samler, registrerer, bevarer og har kunst fra både Danmark og resten af verden.

Museumsbygningen blev fra begyndelsen kritiseret, fordi man mente, byggestilen var alt for gammeldags. De havde heller ikke plads til alle kunstværkerne. Med tiden valgte man, at malerierne skulle hænges på væggene fra gulv til loft. Malerierne blev hængt med de største i toppen og de mindste på bunden af væggene.

Der er specielt en meget interessant udstilling i dette museum, som er inspireret af den islamiske mystik, kvinderoller, indentitetskabelse, magtstrukturer og vestlige forestillinger om Mellemøsten. Det er kæmpestore tæpper, som er vævede. Der er både luksuriøse tæpper og malerier, som ser ud som et design, der er uendeligt, men kommer man tættere på, ser man, at der er små figurer af fugle, mænd, træer og burkaklædte kvinder.

For store og børn er disse kunstværker noget, der kan starte samtaler om sprog, identitet, krig og terror. Det er en af de steder, hvor børn bliver mere interesserede i kunst.

På Statens Museum for Kunst findes samlinger af malerier og skulpturer fra Kongernes tid, som de kalder:

  • Den Kongelige Malerisamling
  • Den Kongelige Kobberstiksamling
  • Den Kongelige Afstøbningssamling

Kobberstiksamlingen er en af de ældste samlinger i verden, som består af tegninger, fotografier og andre former for kunst i papirform. Der er mere end 200.000 værker. I 1800-tallet havde samlingerne et formål; man ville gerne have, at borgerne skulle kende deres kunsthistorie.

Design museum Danmark

Museet blev grundlagt i 1890 af Industriforeningen. Det er en special bygget bygning, tegnet af Vilhelm Klein. Museet blev åbnet for offentligheden i 1894.

Udstillingerne blev placeret i separate gallerier. Hvert galleri dedikeret til et bestemt område, som:

  • Porcelæn
  • Sølv
  • Møbler
  • Glas
  • Tekstiler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *