Dansk møbel design

Danske designere er meget interesserede i bæredygtige løsninger. Der kan blandt andet nævnes følgende designere, der alle er kendte for deres bæredygtige design:

  • Søren Ulrik Petersen9510-5354867
  • Cecilie Manz
  • Kasper Salto
  • Hans Sandgren Jakobsen
  • Christina Strand
  • Niels Hvass

Som et eksempel kan det blandt andet nævnes, at der er blevet skabt en meget berømt stol, designet af Johannes Førsom og Peter Hiort-Lorenzen, som er bygget af et materiale, der er utroligt miljøvenligt.

Det danske design er ikke ensartet som tidligere, men har nu udviklet sig til en langt bredere form end de berømte stil-ikoner fra 1940 og 1950. Den nye generation af designere tilføjer hver deres egen stil, humor og ironi til de traditionelle værdier. De unge designere er nu kendt for at have internationaliseret deres design, som helt klart vil være med til at udvikle den allerede særlige karakter af dansk design i udlandet.

Grænserne mellem design, arkitektur og håndværk er mere flydende end før, hvilket vil bidrage endnu mere til udviklingen af dansk design i de kommende år.

Design er ikke længere bare design. Det er i stedet blevet en afspejlning af et helt samfund. Det gælder også for de klassiske danske design fra 1950’erne og i det nye årtusinde. Når samfundet ændrer sig, ændrer designet sig ligeledes. I dag har designere så mange forskellige muligheder for at være kreative end designere fra tidligere generationer. Nu har de ny teknologi, ny økonomi, nye krav og nye muligheder. I fortiden var design kun set på som en udformning af et produkt.

Dansk design fik sit gennembrud på den internationale scene efter Anden Verdenskrig. Det førte til stor succes inden for danske møbler, sølv, glas og tekstiler. Det kunne ikke været sket uden talent, men talent i sig selv var ikke nok. Det var den sene industrialisering af Danmark, som var særligt afgørende for den danske succes. På grund af krigen ville verden gerne se noget nyt, og det var her, de danske designere var heldige, fordi de havde noget, som var både nyt og anderledes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *