Den Blå Planet

Den Blå Planet er kendt som Europas største og mest signifikante akvarium. Med en enestående beliggenhed på kysten af Øresund, kan dette akvarium give unikke oplevelser til både store og små børn. Der er vand på alle sider, som giver en følelse af, at man går under vandet under hele turen.

Reducerkalender-9617-1-12831et energiforbrug

Det store akvarium er udstyret med termoruder, som vil reducere energiforbruget i selve bygningen og akvarierne. Det forventes, at Den Blå Planet vil blive en af Danmarks mest besøgte turist attraktion i de næste par år. Den blev grundlagt af en dansk Civil Ingeniør, Knud Højgård. Den blev åbnet for første gang i 1939, men 4 måneder efter brød Anden Verdenskrig ud. Det var svært at få transporteret dyr fra andre lande, da grænserne var lukkede. Selvom akvariet ikke kunne få nye dyr dertil, så holdt de stadig åben for befolkningen og var aktive under krigen. Det var først efter krigen, at Den Blå Planet blev svag og måtte blive renoveret. Det tog flere år, for at modernisere hele akvariet, og bygge den større end før.

Nu har Den Blå Planet vist, at de er tilbage i fronten med første klasses arkitektur, fremragende præsentations teknologi og tusindvis af dyr fra hvert hjørne af verden.

Det største akvarium indeholder hajer, som svømmer i mere end 4 millioner liter vand fra havet.

Hvis man virkelig elsker hajer, så er der endda mulighed for at få en rundvisning, hvor man kan se flænsede dykkerdragter fra virkelige hajangreb og deres ægte tænder. Man kan høre om myter og fordomme, og komme bag om for at se, hvor dyrepasserne fodrer hajerne.

Der er en hel bygning, kaldt “Amazonas”, hvor man kan finde sommerfugle og fugle. De har 4 kæmpestore akvarier og også et stort vandfald, hvor tusinder af piranhaer og anacondaer svømmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *