Samling af antikke kunstværker

Hvis man vil se samlinger af forskellig kunst, så kan dette indlæg være en hjælp til, hvilke museer, der kan være gode at starte med.

Thorvaldsens museum

Thorvaldsens museum i København er den første offentlige museumsbygninger i Danmark, og siden 1848 har man kunnet opleve Thorvaldsens livsværk af skulptbertel-thorvaldsens-plads-xurer.

Bertel Thorvaldsen var en samler, som udstillede sine imponerende samlinger af kunstværker fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid på museet. På museet kan man se smukke skulpturer og tegninger. Der er også skiftende udstillinger, der går i dybden af en bestemt tidsperiode. Det er også det eneste museum i verden, hvor der er komplette, samlede værker af billedhuggere, som levede omkring år 1770.

Arken museum for moderne kunst

Arken museum for moderne kunst ligger ligeledes i København. Dette museum er fyldt med udstillinger fra de største modernistiske kunstnere, samtidskunst, fra både nye, unge kunstnere til de meget mere kendte personligher. På museet findes Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst. Selve bygningen og arkitekturen er meget velkendt og anerkendt i Danmark og udlandet, og har været det siden museet blev indviet i 1996. Selve bygningen er en attraktion for besøgende. Den er tegnet af den danske arkitekt Søren Robert Lund. På museet er der flere end 400 værker fra både danske, nordiske og internationale kunstnerne.

Museet har desuden en lille designbutik, hvor man kan finde nordiske design, kunstbøger og gaveartikler.

Den frie udstillingsbygning

Hvis man er interesseret i kunst og arkitektur, så skal man helt sikkert se denne bygning. Museet er den ældste og traditionsrige udstilling for samtidskunst i Danmark. Bygningen er tegnet af kunstneren J.F. Willumsen, som har gjort et unikt arbejde, ved at skabe bygningen i smukt træ. Denne udstilling er fra 1898, hvor flere forskellige kunstnere valgte at bygge et sted, hvor de selv kunne bestemme, hvad der blev udstillet. Det er derfor er sted for alle kunstnere, om de er gamle eller unge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *